Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På sommarn bor jag i diskbaljan


en skogsväg med
mittsträng av
gräs vindlar bort

på sommarn bor jag
i diskbaljan

sover mig rusig i hö

skurar gammal mat
på gammal tallrik
med jordgubbshänder

jag är lång här
för här är

allt i knähöjd

långt från hål i magar
och den halshuggna
kärleken till människan

hit kan man
regna sig en flod
dränka sin ledighet

med varje årtag

här bor eteln
det är ett långt djur
som äter ditt
eget mörker

den svarta katten
med trasiga örat
håller en vit fågel i mun

eller om det är månen




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-30 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm