Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig som vandrar genom skogarna med solen i håret


Aldrig Krascha och en dos av kryptonit

jag vill aldrig glömma
Jordgubbar och vin
den där kvällen
dina leende kinder
doften av ditt hår
samtal hand i hand
genom natten
kluckande vatten
Allt är så du

allt som jag vill ha

genom dimman
dansade lyktgubbar
dansade livet vibrerande
i din famn
och lugnet
där allt som kan sägas sägs

“Vem är du”?
Jag?
Jag är jag
som vill veta allt om dig
Nähä,
det var inte det du frågade om

Om jag berättar
kommer du att gå då?
Eller stannar du kvar?
Jag är inte den jag var

Reser tillbaka
för att förstå

ja
Jag har kämpat
evighetens boxningsmatch
där näsor krossas
och revben knäcks
där ögonbryn trasas sönder
som urvridna disktrasor

och ja
jag står fortfarande här
starkare än någonsin
för jag har slagits

och vunnit?

Jag är inte den jag en gång var
för detta är mitt bagage
som jag lämnat
på tidens perrong

Aldrig krascha

för jag är Ikaros vingar av stål
Väderkvarnarnas kuvare
faller och plockar upp mig själv
såren blir mindre för varje gång
för att svagheten och styrkan
är min förbandslåda
använder mina ärr som plåster
att våga gråta
utan att skämmas

jag är starkare nu
för jag längtar
för jag vill också ha rosor
inte bara bröd
och jag vill ha dig
allt som är du
allt som är vackert
nakendopp i solens sken
vara varandras ungdomens källor
tills alla ord tar slut
vara varandras eldar
kan brinna
som kyssar i natten




Fri vers (Fri form) av Pontus W.U
Läst 417 gånger
Publicerad 2016-07-30 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U