Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamstertankar

Det finns för många samvetsfångar
små monster i garderober
fastklämda mellan små sängars plank
så många dörrar att öppna
och vägar som går framåt, framåt!
men aldrig leder någonstans
Det finns små, små fötter
som precis har börjat springa
små fingrar som smakar
känner och luktar
men som egentligen aldrig
gör nya upptäckter
gamla frågor tenderar
att ställa sig själva
om igen på nytt
och alla pandoras askar
förblir oöppnade

Kärnavfall
hår som grånar och faller
i tovor, tappar tänder
och föder presidenter
nobelpristagare
får låsen att rosta igen
bygger idéer på gamla kalsonger, kalkyler
formler, kanyler
delas på rasbiologiska institut
cirkeln är sluten




Fri vers av Pontus W.U
Läst 609 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-07 11:23



Bookmark and Share


  mayhem and order
Första raden
tar tag i mig direkt
och gör att jag absolut vill fortsätta läsa.
Jag brukar ge en dikt 5-6 rader,
har jag inte fastnat innan dess, slutar jag läsa.
Du fixar mig fast på första-bra!
Det fortsätter i samma anda
och jag tycker om människans
växande kontra det oändliga,
frågorna som ställts om och om,
tankarna och orden som tänks på nytt
men i samma form som de alltid gjort.
Det är något tryggt men samtidigt ledsamt
i att allt på något vis är som det alltid varit.

Jag tycker du har skrivit en bra text
där titeln är väldigt synkad med dikten.
Tack!
2009-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U