Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atmosfärers tyngd


Rymden är ett hav
Kanske saknar det botten
Vad finns vid ytan?

Vad finns vid ytan?
Om livet sker inunder
Om tid mäts i djup

Om tid mäts i djup
Och vi dyker mot dess slut
Vart är vi på väg

Vart är vi på väg
Vad hoppas vi nå fram till
Vi håller andan

Vi håller andan
Simmar fort och blundar hårt
Mot ett vad när hur

Mot ett vad när hur
Förbi alla vi här nu
Enklare än du

Enklare än du
Vandra ensam i sig själv
Den raka vägen

Den raka vägen
Inte mot något utan från
Enkelt i början

Enkelt i början
Allting är klart som vatten
Helt utan färger

Helt utan färger
Är allt tydligt tyst och lätt
Blir snabbt grått och hårt

Blir snabbt grått och hårt
Färgerna tar siffrors form
Känslor bokstävers

Känslor bokstävers
Ensamhetens enkelhet
Atmosfärers tyngd

Atmosfärers tyngd
Mot tunnaste ögonlock
Jag vill inte se

Jag vill inte se
Det gör för ont är för svårt
Fortsätter blunda

Fortsätter blunda
Men även tomhet bländar
Ögonen gör ont

Ögonen gör ont
Våldsamt tryck från alla håll
Själv och tillsammans

Själv och tillsammans
Smärtan går ej att undfly
Ensam saknar mål

Ensam saknar mål
Tillsammans kräver känslor
Vilket gör mest ont

Vilket gör mest ont
Kampen eller tomheten
Själv eller ihop

Själv eller ihop
Ensam är förutsägbar
Ensam är enkel

Ensam är enkel
Men utan mening dör jag
Ambivalensen

Ambivalensen
Att stå ut med flera svar
Att inte veta

Att inte veta
Allting försätts i gungning
Vad händer med mig

Vad händer med mig
Jag faller sträcker mig ut
Rädd och glad och vad

Rädd och glad och vad
Tusen stjärnor i min kropp
Jag är min rädsla

Jag är min rädsla
Någon del vill tillbaka
Men jag vecklas ut

Men jag vecklas ut
Hudens ögon öppnar sig
Allting lyser starkt

Allting lyser starkt
Jag hör bokbladens suckar
Små gröna lungor

Små gröna lungor
Ett hjärta stort som skogen
Varje träds saga

Varje träds saga
Ljud under mina fingrar
Minnen från alltid

Minnen från alltid
Oändlighetens åtta
Naturen utan slut

Naturen utan slut
Stammarnas pulserande
Från mark till himmel

Från mark till himmel
En berättelse vecklas ut
Grenar bildar ord

Grenar bildar ord
Djupare än rötterna
Smak doft evighet

Smak doft evighet
Det språk som sinnen talar
Vet vad tiden är

Vet vad tiden är
Gör blott de som inte vet
Ingen är alltet

Ingen är alltet
Jag kommer aldrig veta
Ett plus ett är vad?




Bunden vers (Haiku) av barfotafantomen
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-31 15:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gud skapade alltet.
2016-07-31
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen