Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att montera en diesel efter byte av kylsystem


vulkan

maskinen
såg ny ut
allt var på plats
men så det vanliga
men så viktiga
elkopplingar
till instrument generator
startmotor pumpar

det var varmt i skrovet
solen gassade mot metallen
öppna luckor hjälpte inte

det funkade inte
mätte och mätte
upp och ner till styrhytten
det stod som ett vulkanutbrott
av svordomar ur lastrumsluckan
folk drog sig av ren självbevarelsedrift

Den Spanske regisören Almodovar gjorde en film
Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott.
Han kunnde gjort en ny film
på våran båt.

DynamitCalle fixade
felen till slut
vi fiskade på kvällen
första gången
på tre veckor




Fri vers av tom boreland
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-31 18:15

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Härligt att se en fiskebåtstext från dig igen, det var länge sedan sist!
2016-08-04

  anits VIP
Starkt och bra skrivet om hur det är när
något går sönder och måste bytas!
2016-07-31
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland