Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sannolikhets lära.


Jag gick ut med toppbetyg.

Framförallt för att jag.

Fixade sannolikhetsläran i matematiken.

Andra grads ekvationer har inget att hämta där.

De är ganska enkla att ta.

För i andra grads ekvationer finns det logik.

Men i sannolikhet finns ingen logik.


Men när du utesluter alternativen.

Så börjar en viss matematisk sanning uppenbara sig.

När vi talar om sannolikhet.


Jag till och med plockade vår lärare.

När vi började diskutera sannolikhet.

Över en fika med kanelbullar.


Så jag vet.

Precis.

Var min sannolikhet styr mig just nu.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-01 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP