Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övergång från livet till döden


Den vita hästen



Den vita hästen
ser mig
Väntar på mig

Silvertrådar
hängande kring hennes huvud
Så blänkande
Så rena

Jag rider på en blomsteräng
Bland timotej och vita sippor
Bort från de stora skarorna
Mot min stillhet och ro

Bland de skimrande molnen
De innehållsrika bergen
Som skänker mig förnöjsamhet
De stilla sjöarna som ger min själ
förlikning

Den vita hästen flyger
I vår resa mot de böljande vyerna
Till den vackra staden bland mystik och glans

Min kropp är nu i vila
Min själ har lämnat den
En resa för oss alla
Så oundviklig och sann

I glädje känner jag
hoppfullhet
Jag vet att vi
ses igen
Till dess vakar jag
över er

Den dagen ska jag möta er i den finaste skrud
Med mitt hår i de vackraste vågorna
Och jag ska omfamna er i min kärlek

Jag har kommit hem




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-08-01 23:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog den vackraste beskrivning av övergången mellan liv till död som jag har läst. Tack. <3
2017-02-09

  Anya VIP
Vilket vackert brev till sina efterlevande...tänker jag när jag läser. Blir hoppfull av dina ord. Så fint!!!
2017-01-15

  Solstrale VIP
Ljuv sötma av liv i varje stavelse som speglar sig i förgänglighetens lyriska skimmer!
2016-10-18

  Blått Norrsken VIP
Tack så mycket för den fina kommentaren .
2016-08-03

  Bo Himmelsbåge
En skön allegori för Livets övergång till Döden... Den vita hästen...
Där vi till slut möts igen... i Kärlek!
Vi har kommit hem!
Mycket fint!
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP