Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Spindeln

 

 


I dina känslor för mig älskade du mig med allt du

förmådde dig till att äga


I mina känslor till dig fann jag euforiernas lycka

Lyftes till skyarna i en resa

bara för dig och mig

 

Jag älskade dig som min ende och stora kärlek

Förstod aldrig att kärleken var så  universell och skör

i sin djupa kraft

 

Men tiden förändrade dig

Obearbetade rädslor blev till förödande kontrollbehov

 

Jag stod kvar

i min låga självkänsla

I vågor av mitt självförakt

I ångestfyllda rädslor

 

Fångades upp av ditt nät

Förlamades till ingenting

 

Vår kärlek i de höga bergen

rämnades obönhörligt till stoft och tomhet

Bland okändas marker

 

Kärleken är ett föränderligt ting

Bygger ständigt klossar av stabila kärleksberg

Om vi förmår oss att släppa taget om

egots greppande tag

Kan vi nå den universella kärleken

 

Allt för att vi ska älskar vår näste

så som vi ska älskar oss själva

I nöd och lust

 



 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-07-08 08:17



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket bra skrivet! Gillas!!!
2022-11-04

  Anya VIP
En stark dikt med dov ton över vad som kan hända i en relation. Du beskriver kärleken makalöst.
2022-10-14

  Monika A Mirsch VIP
Dikten med de många tankarna, de stora djupen - njuter!
2022-08-14

  Eva Helene VIP
Klokt tänkt och en fin beskrivning av Kärleken.
2022-07-09

  Marita Ohlquist VIP
En berörande och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-07-08

  Anita Hanssen
Bra och fint ordat!
2022-07-08

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2022-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP