Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SAGOPOESI - Antologi


Älvan




Runt i mjuka rörelser

Sprakande i vackra cirklar
Flärdfull i mystik och glans
Älvan dansar bland spektrans
vackra ljus


Älvan i sitt trolska varande
Hänförd i en längtans aldrig
sinande begär
Inbjuder till kärlek i
eldars brinnande lustar

 

Härkommen från sfärer i de
förgiftade oasers världar
Väver nät av ondskefulla ting
Suger ut dina drömmars skönjande längtan.

 


Skänker sjukdom och död




Älvan i sin enastående magi

Berusar dig med sitt väsen          
Förtrollar dig i en
förhäxad sägen
Om att allt är bra



 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-08-01 00:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vackert och magiskt. Kan förstå hur dimman på kärren skapade bilder av älvor i dans.
2023-08-04

  Maria Sundelin VIP
Älvorna är vackra magiska väsen fulla av trolldom
2023-08-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om älvan, ett väsen i vår folktro.
2023-08-02

  Blomma-Stjärna VIP
motsatsernas förening?
världen är komplicerad och människan kan göra mycket ont - då behöver vi ljusa väsen, vi behöver älvan i sin enastående magi!
kanske är det som hon säger; allt är bra (kan bli) ?

sagolik bild o dikt!
2023-08-01

  överlevaren VIP
Trolsk poesi, fint!
2023-08-01

  Mangal VIP
Oj. Vackert och obehagligt. Det osköna, osunda bakom det sköna, eftersträvda. Väl skrivet!
2023-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP