Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur mycket besvikelse och smärta ...

... klarar ett varmt,
omtänksamt och romantiskt hjärta?

Hur många gånger
klarar det att läka
tillräckligt 
för att kunna förneka
nog för att åter våga sig upp?

... eller hur många gånger
vågar ett sårat hjärta
vilket gång på gång 
lyckats bli 
ett självläkt
mirakel,
åter någon släppa in
och låta sig få bli smekt ...

... innan det permanent
sorgesamt resolut och bestämt
till slut
stänger till 
då det ej längre vill
riskera att med bli lekt
och tvingas känna sig som ett skämt ?

Även det allra starkaste hjärta
har en bortre gräns
för hur mycket besvikelse och smärta
det klarar av 
innan det går sönder 
och lägger sin tro på kärleken
i en väl försluten undangömd grav ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-08-02 10:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Svår fråga...det är nog olika...
2016-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP