Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har jag berättat; att jag stammar?

 

du var så
oförvrängd

nylonstrumpan över näsan
andades du in ditt livsdamm

du var så
genombruten

slutatde hänga med axlarna
vid 15, vekade vid varje slag

 

far högg ner de värst angripna
lämnade allén barfotad, förryckt, 

så sprang jag ner till landsvägen
utan att se på det barfota, rötterna

på fötterna, de mina

 

tänkte på alla skor
som lämnats kvar




Fri vers (Fri form) av Infinita
Läst 319 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-08-02 21:04



Bookmark and Share


  i af apa
riktigt riktigt bra!!
2016-10-20

  petter rost
Vad jag sagt till din nästa dikt, gäller i lika hög grad den här – med tillägget som också gäller den senare: inte ett ord, inte en stavelse faller ur den laddade rytmen. Och jag har fastnat tvärt för din "teknik" att presentera de här dikterna som sviter där halva titlarna är samma ord. Det ökar spänningen i em än mer!
2016-08-04

  Blomma-Stjärna VIP
rota-barfota-rötter-fötter
stam-stammar
oförvrängd
genombruten
förryckt
- en vidunderlig vuxenberättelse med barnets röst intakt
2016-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Infinita
Infinita