Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi kan inte förändra oss



en människa kan inte förändras
inte förändra sig

men ordet är bensinen
i samhällsmaskineriet

det enda vi kan göra på riktigt
är att låta oss förstöras
dödas

eller mogna
utvecklas
bli oss själva

ingen som är sig själv
har ens behov av förändring

ordet,
förändring,
är falskt och ångestladdat

motsatsen till vad vi vill vara

"change"
är för amerikanska presidentkandidater
men det lär aldrig inträffa

det är bara bensin
som får skiten att förflyttas

man får nog lära sig skilja
på utveckling och förflyttning

förflyttning och förändring
har med materia och lägespositioner att göra

själen är immateriell

och kandidaterna
de vill bara bli respekterade

vi är alla kandidater

med drömmen
om att slippa höra
vi måste ändra oss

vi kan inte

vi vill inte

hellre dör vi




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-06 09:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP