Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”det värsta och det bästa” Från Bukowskis diktsamling "Kärlek är en hund från helvetet"


By Charles Bukowski


det värsta och det bästa

”på sjukhus och fängelser
är det värst
på dårhusen
är det värst i lyxiga takvåningar
är det värst
på ungkarlshotellen i slummen
är det värst
på poesiuppläsningar
på rockkonserter
på stödjippon för handikappade
är det värst
på begravningar
på bröllop
är det värst på parader
på skridskobanor
på sexorgier
är det värst
vid midnatt
vid 3 på morgonen
vid kvart i 6 på eftermiddagen
är det värst

falla ner genom skyn
massexekutioner
är det bästa

tänka på Indien
bektraka popcornstånd
se tjuren köra hornen i matadoren
är det bästa

nya glödlampor
en gammal hund som kliar sig
jordnötter i en påse
är det bästa

spraya kackerlackor
ett par nya strumpor
när medfött mod överträffar medfödd talang

exekutionspatruller
kasta brödsmulor till måsarna
skiva tomater
är det bästa

mattor med brännmärken efter cigaretter
sprickor i trottoarerna
servitriser som inte har förlorat vettet
är det bästa

mina händer döda
mitt hjärta dött
tystnad
stenars adagion
världen i flammor
är det bästa för mig.”

Charles Bukowski




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-08 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP