Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mantra, jag har ett mantra

ett mantra jag säger gång på gång
som ett mantra. ett mantra
jag har ett mantra mor

Jag ser inte skuggorna / bakgatorna / pundarna
för alla lamporna från skyltfönster, barer och diskotek
jag går hem därifrån nu
för det tände aldrig till
det tänder aldrig till
så släck alla lamporna
krossa alla skyltfönster

vi köar
tills vi blir insläppta
vi dansar
tills vi blir svettiga
vi stannar
tills vi blir utkörda
vi dricker
tills vi somnar
vi knullar
tills vi föder barn
som kan knulla
och föda barn
allt annat är sekundärt
ovesäntligt, varför skulle det vara ovesäntligt?
när vi har fritid
tröjor med häftigt tryck
pandemier
och syratrippar
när ni har era tidiga mornar
döttrar
akademier
och släktträffar

Broder jag har frihet
total frihet
Jag väljer att sova
jag kunde legat vaken
Jag väljer mitt liv i Lacoste
jag kunde valt Weekday
Jag väljer att läka
jag kunde inte läka
Jag väljer frihet
att låtsas jag kan välja
som om det skulle funnits något val

Jag är fristående
Jag är självgående
Jag finns inte
Jag, min egna reklampelare
för en produkt, finns bara i dig

Hon rör sig hon berör mig
Vem är hon?
att döma
att samla, kategorisera och stämpla
Man kan inte samla mig. Man kan inte fånga mig med håv.
om man skär av mig benet
är det inte längre jag
om man spolar fram tre månader
är det inte jag
om man ser mig på bild
är det inte jag
om man river ut sidan
är det inte jag
det var inte jag!
det är inte jag här bland oordningen av konsonanter, subjektiv och språkfel
jag är inte ordningen på de här jävla raderna

jag kan inte älska mig
en omöjlighet!
jag vill ni skriver
ner på lapp
Snabbmat är otålig
Snabbmat är glad
jag vill nån gång få veta

jag vill nån gång träffa honom, mig
mannen jag hört så mycket om
jag vet inte om vi skule klaffa så bra ihop
Mitt teritorium har ingen gränspolis
Och där råder total anarki
vi behöver
ett yttre hot
något vi kan samla oss mot
han som är allt jag inte är
vi måste vara två motpoler
så jag vet vad jag är
så jag inte är som han
han är inte som jag
vi behöver
en känsla
av
det yttre hotet? inte fan vet jag, är det inte jag?




Fri vers av snabbmat
Läst 686 gånger
Publicerad 2006-05-11 00:17



Bookmark and Share


    ivre_de_vie
damn, du är bra !
det känns när en text är skriven i s.k. "flow", känslan blir så stark, så klar, så omedelbar och oemotståndlig.

språk : 4
format : 5
helhet : 5
känsla : 5 (minst)
rubrik : 3 (för att jag ej förstår dess sammanhang i texten)
2006-05-11
  > Nästa text
< Föregående

snabbmat