Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Easy street after this!


Marshallhimmelen


Jag visste det!

Den riktiga Marshallhimmelen är inte så himla lätt att nå.

Och jävlar vad länge jag har jagat rätt topp.

Så jag drog in min tredje Marshall.

Denna gång en ikon på förstärkarhimmelen.

Triple Super Lead 100 JCM 2000.

2003 Milton Keynes - England.


Och när jag fick koll på impedanserna till Marshalllådorna.

För att jag inte skulle blåsa transformatorn i rörtoppen.

Så funkar inte den jävla reverbknappen på footswitchen!

Så jag ringer Bruce direkt!

”Kom in direkt så fixar vi den!”

Jag kommer in och bakom disken står Thomas
från Hard Core Superstars och skrattar åt mig.

För han hade sett när Bruce lyfte in TSL:en i min baklucka.

Och han sade:

”Fan!
Det här suger bra va?
Fan alltid är det något!
Jag visste precis vad du skulle göra när du drog!
En back Hof och bara blåsta skiten ur Marshallen.
Och flytta väggarna!
Och så funkar inte reverbknappen! Ha Ha!”

Vi skrattade gott!


Så jag hämtade footswitchen idag.

Rusade upp på rummet och pluggade in.

Drog av mig tröjan och vred upp TSL:en.

Vred upp rattarna på Les Paulen.

Och!

Då funkar inte de andra jävla knapparna på footswitchen!!!

Clean, Chrunch och Lead.

Han som bytte reverbknappen hade lödat fel!

Eller typ klämt någon annan kabel.

När han skruvade ihop den.

Fuck! Fuck! Fuck!

Tänkte jag.

Snacka om att vara nära att bryta ihop!

När en Ferrari till gitarrförstärkare.

Står där och trånar efter bra tryck.

Och bara vill att man skall älska med den.


Så jag ringde upp Bruce direkt.

Och teknikern Niklas skall ringa upp mig.

När han är tillbaka efter lunch.

Och jag vet vad som kommer att hända.

När jag kliver in igen.

Med footswitchen i högsta hugg.

Och denna gång måste jag ha förstärkaren med mig.

Den väger ju för fan 20 kilo!

Thomas kommer att gapskratta.

Och lägga sig ner bakom disken i fosterställning.

Och tårarna kommer att spruta.


Och nu har jag plötsligt ingen Marshalltopp alls hemma!

För Valvestaten är inne på service.

Hos samma tekniker!

Hur blev det så här?

Helt jävla vansinnigt!


Som sagt.

Den riktiga Marshallhimmelen är inte så himla lätt att nå!

Tro mig!




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 169 gånger
Publicerad 2016-08-16 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP