Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten reflektion inför en poetkollegas galleri av dikter


Riddar Lando

 

Det var en gång

en riddare

 

med lans

och med svärd

 

som vann slagen

och tornerspelens strider

 

men offrade livet

för sin tillbedda dam

 

när hon lät

den vita näsduken falla

 

mot markens damm

framför hästens hovar

 

                 *

Mannen som vände

andra kinden till

 

levde drömmarna

om det egna ödet

 

bland kvinnorna

som valde andra

 

och om tillvaron

bortom det lika

 

där han blev tjänaren

till den gudomliga

 

i skuggan av

den älskades lycka

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-19 08:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Olika falla ödets lotter' är sagt förut, om olika tolkningar. Här en poetisk tolkning av den gossens framsteg som illustratör av en tänkt jämlikhet.
2016-08-19

  Zandor
det är olika här i världen...
2016-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP