Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två världars möte i hissen

Vilka missuppfattningar kan det inte uppstå

mellan infödda svenskar och immigranter

 

Jag mötte en trevlig ung dam i hissen

och eftersom vi växlat någr ord med varandra tidigare

så yttrade jag: "Så du är tillbaka igen"

Jag hade ju inte sett henne på hela sommaren

Hon svarade med emfas: "Ja nu är jag hemma igen"

Jag tänkte på det här senare

Hur vi kan tolka ord och även tonfall olika

´Kan hon ha tolkat min replik

som att jag trodde att hon blivit återsänd hit

och nu kommit tillbaka

Eller att hon rörde sig som en jojo

mellan Sverige och ursprungslandet

Och att jag kunde tolka hennes replik som att hon hörde hemma

här i Sverige och i detta hus, och hör sen

 

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-08-21 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP