Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappersbruket


Jag är nere och arbetar.

På ett av världens största pappersmassa fabriker.

Och här lurar faror överallt.

I våras inför driftstoppet fastnade en kille.

Mellan godståget som kom in på bruket,
och en arbetsmaskin.

Han blev av med ena armen.

Undrar om det var höger eller vänster?

Och en Balt dog när ett jättelikt rör delvis lossnade.

Vid lyftet upp till rörgatan.

Och svingade ihjäl honom mot en vägg.

Och mer jag inte får berätta om.

Så jag tänkte igår när jag gick runt bland ångrören.

Och alla andra farliga kemikalier som stället kryllar av.

Att om Gud vill jävlas med mig igen.

Så har han jätteläget att bli av med mig nu.

Skicka mig härifrån för gott.

Det blir nog inte ens en notis i tidningen här.

Det kommer bara hem en sargad kropp i en kista.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-23 07:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP