Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv en liten dikt om kommunismen

Skriv en liten dikt om kommunismen
Skorstenssvart lyrik flyter
sveper som ekot
Alla slutar i samma rök
brinnande andedräkter
men ekon hörs olika högt

Skriv en liten dikt om flätade barnfingrar
Spya, ingen rök
rinner längs gulagens golv
kallt möter varmt
snart finns ingen skillnad kvar




Fri vers (Fri form) av Alice Elisabeth
Läst 524 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-08-24 20:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alice - Dina texter är fantastiska
Larz - Har du någonsin sökt hjälp för dina problem? Nästan vart man än är på den här sidan så är du där med dina spydiga kommentarer. Lev livet istället.
2016-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Skriv också en dikt om folk som ignorerar kommentarer.
2016-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Eller samma låt med Frank Sinatra.
2016-08-25

    ej medlem längre
Django Reinhardt!
"I get a kick out of you! "
Väl värd att lyssna på!
2016-08-24

  Larz Gustafsson VIP
Skriv en liten dikt om USA-imperialismen.
Om napalm i Vietnam och Pinochet i Chile. Om ockupationen av södra delen av Korea. Om infiltration i Venezuela och Guatemala. Terror i Irak. På Balkan.
Skriv en liten dikt om frimuraren och krigshetsaren Obama.
Och skriv en dikt om socialdemokratins svek mot Västsahara.
2016-08-24

    ej medlem längre
Stalin då?
2016-08-24

  kardman
kommunismen räddade oss från hitler.
2016-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Alice Elisabeth
Alice Elisabeth