Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns i allt.. om så bara som ett frö - redo att blomstra


Kärlekens mystik - skuggor och ljus

Spegeln av dig är två:
vi flödar fritt i lummig grönska
kring gläntan i skogen, där ljuset strålar
rusiga av dofter i fridfullt dunkel, söker vi skogens mörka vrå

Här vilar mystik under urkungars kronor tusen himlar i en enda famn
långt därinne i den mörka tjärnen, finns en spegel som öppnar allt
tyglad av lågan gläntar vi på dörren
avklätt
röd och sårbar
inför Gudinnan






Fri vers av Camelot
Läst 457 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-08-25 13:49



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
I det mörka
vilar
ljuset

Se-
det klarnar

Natten-
blir till dag

Under sker

Tack
2018-11-04

    ej medlem längre
Gillar känslan denna dikt ger...
2018-01-30

  Janina Kaminska
Du skapar vackra bilder med dina ord.
2017-04-02

    ej medlem längre
Mycket fint skaldat. Bildspråket är sagolikt och det känns så lätt att se de bilder du delar med dig av.
2016-10-29

    ej medlem längre
Trolska ord fyllda med en stämning av längtan och väntan.
2016-10-27

  Irene Åberg
Hej*
Ljuvlig*Kärleks*Poesi*
Optimal**Det*Bästa*
Kärleken*Är***Kram*irene
2016-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Camelot
Camelot