Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Galder i vädjan och sorg


Thule

Molnen fylkar sig runt mörkrets kejsare
det strålar över nejden
kala frusna grenar välver sig
och blir till målningar i natten

Så går ett bud, en sorgesång
under förtäljelsens kala grenar,
en gald från rötter i mons djupa grav;
och milsvid ligger skogen
som i väntan

Då står Hon där i natten
i sin trolldomsvita skrud
ett ögonblicks förnimmelse
i gläntans dunkla ljus

Till sorgekör och harpor
fagra vittrors trolska sång
Hon ställer sig i ringen
fäller tårar för sin trogne vän

Gryningen kommer
och milsvid ligger skogen tyst och kall

I stillhetens purpur ringer malmklockors dom:
Stigfinnare och Vandrare Thule är död!




Fri vers av Camelot
Läst 383 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-18 17:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vemod... Fint skriftat!
2018-01-30

    ej medlem längre
Så vackert och tidlöst skildrat. Jag blir ju helt förstummad av skönheten i dina ordval, som t.ex. i andra strofen. Magi.
2016-11-18

    ej medlem längre
Med sagans skimmer och trollsångens magi tar jag till mig dina vackra ord, förs bort över tiden och gränsen...
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Camelot
Camelot