Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrapsår

Fem skrapsår
är allt jag får efter en natt
Går med sandalerna i min högra hand
En blåbärscigg i vänster hand
är allt som lugnar
en andning som trissats upp
av ett mörkt buskage
Men hjärtat slutar inte slå hårt
bara för att jag går därifrån
Mörkret följer alltid efter

Blodet är kvar
mellan mina svullna läppar
Men ciggen dövar smaken
Blundar
Undrar
Är det mersmak eller avsmak
Röken lämnar lungan
och inte smakar det bra
Men nästa cigg är kanske bättre
Nästa gång blir det kanske bara fyra skrapsår




Fri vers av Ida C Nilsson
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-27 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ida C Nilsson
Ida C Nilsson