Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett med alltet

 

Höst

 

Vinden utanför mitt fönster

Så tyst när löven faller

mjukt i vågor

mot marken

 Alla hösten träd i körer

sjunger långsamma

strofer

i en salig sång om dess

återuppståndelse

 

Vinter

 

Innan vinterns vila

täcker snö de frusnas

rötter

Omhuldad i varma

täcken

Skänker ro och

eftertänksamhet

 

 Vår

 

Nu kommer åter

ljuset

Livgivande i sin

fulländlighet

Förväntansfullt spirar

sådd och jord

bland skira färger

och glans 

 

Sommar

 

Gröna ängar

ljusa nätter

Maskrostäckande

vyer

 Växtlighet i

böljande former

Ståtliga och

vackra

 

            ~*~

 

Majestätiska sjöar

vilande 

i stilla 

rörelser

Naturen i sin

oslagbara skönhet

I ett med

alltet

 

 

 Musik: Vivaldi- Vinter

 

 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-08-27 17:35



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilket årstidsfrieri! UNDERBART!
TUSEN TACK FÖR DU SKRIVIT DENNA!
:)
2016-10-31

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En vacker hyllning med fina liknelser.
Delar din känsla för naturen.
TBG.
2016-09-21

    Dan Myrbeck
Finfint skaldat! Passar nog att lyssna på Vivaldi till. Skickar en på samma tema:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1663133

2016-08-29

  Chawa VIP
Det är i iakttagande stunder med naturens cirkelgång vi inser storheten, att vi alla är ett med Alltet. Med ömhet och värme beskriver du dess skönhet och andeviskning!
2016-08-28

    ej medlem längre
En vackert målad dikt med stämningar som berör.
2016-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag inte panteist.
2016-08-27

  Blått Norrsken VIP
Till mina läsare av texten !!!!

Jag är nu klar med denna dikt .
Har haft med den tidigare i ett ofärdigt skick.

Hoppas ni vill läsa den igen .
Kram
2016-08-27

  Nils-Robert
En dikt om de fyra årstiderna. Väl fångad i poesi med positiva förtecken i varje vers.
2016-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP