Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom skymning

 

 

 

Kom då skymning

 
skynda dig
 
och bädda in mig
 
i din flykt
 
flyende strimma
 
linda in mig 
 
i din vansinniga 
 
timma
 
jag lovar
 
att vila min blick
 
i ditt
 
döende ljus
 
 
 
Kom då rälsfärd
 
och lär mig
 
vad jag är värd
 
ja jag vet
 
precis vad som väntar
 
du kan inte 
 
lura mig mer
 
för varje fruset
 
andetag
 
på frostig perrong
 
bjuder du på sällskap 
 
i grå betong
 
 
 
Kom kväll
 
och svalka min feber
 
som jag så fint har fått
  
av alla nya möten
 
bland skolstart
 
och elever
 
Lägg ditt mörker 
 
över min panna
 
och snälla
 
låt mig stanna
 
i din skymning
 
tills natten
 
blir dag.
 
 
 

 

 
 



Fri vers av PkA
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-31 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA