Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick en kommentar om min Marshallperiod just nu! Och någon sade att jag bara var prylkåt! Nu kommer en redigerad 29 år gammal dikt som bevisar motsatsen. Mitt liv bor i detta rum.


Studioliv


Studioliv

Vi riggar upp trummorna.

Stämmer gitarrerna.

Och tror ni fan inte att synten pajar,
rakt av!

Studiotekniker försöker leta upp en Marshall,
i någon av replokalerna som ligger bredvid studion.

För att min Calrsbro Combo går inte att micka upp på rätt sätt.

Trots att han hänger mickarna hej och hå,
över de 2, 2 tolvorna och tejpar och styr.

Och springer in och lyssnar.

Och är inte alls nöjd med närvaron i ljudet.

E strängen brister på sexan.

Svordomar.

Vår trummis får direktiv via lurarna.

Och lägger en kudde i baskaggen.

Och plötsligt har vi bandat grunden.

Men mixerkillen har klantat sig.

Han har lagt på två gitarrer på chorus,
som inte går att ta bort.

Bara att lägga på nya gitarrer på refrängen.

Vi är aströtta och bara vill dra på krogen,
när mixerkillen lägger in en effekt,
som låter som smurftal när vi snackar
och försöker hitta vad som inte låter bra.

Och han spelar upp!

Och vi bara lägger oss ner och asgarvar i ren trötthet.

Och när vi vaknar upp!

Nämner någon ordet ”Pizza!”

Och bortglömd hunger vaknar ganska rejält.

Basisten rusar ned till pizzerian.

Och rusar upp med svajande kartonger

Och vi dör bland pizzakartonger och Colaburkar på mixerbordet.

Korkat nog!

För man ställer inga drycker på mixerbord.

Jag vet!

Jag har själv lyckats kortsluta och avsluta inspelningar med öl.

Och efter allt detta.

Så skall det slutmixas.

Och alla i bandet har alltid synpunkter,
på att de inte låter tillräckligt om dem.

Vackra musiker i deras egotripp.

Höj gitarren!

Sänk synten i versen!

Basen hörs inte tillräckligt i refräng pumpandet!

Mer reverb i gitarrsolot!

Var fan är virvelkaggen?


Och efter typ 10 timmars svett i studion så är låten klar.

Som vi trodde vi hade förberett så väl.

Och när vi hörde hur det egentligen lät.

Så fick vi bara bygga om en del delar.

Och vi hittade aldrig en Marshall.

Jag skruvade om min Carlsbro.

Och använde min Zoom gitarr effekts processor
till solona.

Och innan detta hade jag gått en kurs till studiotekniker.

Och ni tror att min Marshallperiod just nu.

Är ett påhitt.

För att jag är prylgalen?


So.

Why?

Won´t you go.

And.

Fuck your self!


Det är min livs älskade passion.

Ni angriper.

Musiken!

I er totala ignorans inför konsten.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 192 gånger
Publicerad 2016-08-31 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP