Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med en skarv

 

Skarven klipper

dimmans väv

med vingarnas

skarpa saxar

 

morgonen är inne

men fågeln

bär natten

i blöta vingpennor

 

som dryper

skärens skuggor

över Ålands

vida hav

 

 

Skarv;

du skrattar

åt fiskarnas

osande eder

 

din aptit

tömmer gäddjupen

sväljer grundens

vassa abborrar hela

 

 

Näten är

ditt skafferi

sjöns öar

dina svarta slott

 

 

Här ute

är du fågeln

som skriver

berättelserna

 

för oss att läsa

som vilar

vid storfärjans

glänsande reling

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-31 19:55



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mycket vackert!! Fint mejslade bilder och underskönt språk - särskilt de tre inledande stroferna sjunger. Vilken ljuvlig lovsång till denna vackra (om än av fiskare avskydda) fågel. Jag älskar att se dem majestätiskt stående med utspända vingar till tork.
2016-09-04

  Nils-Robert
En naturbeskrivning utöver det vanliga. Så bra fångat.
2016-09-01

  Niliboy
Mästare vad säga, om inte bara helt underbart!
2016-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP