Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dalarna


Pike Masters


Imorgon drar jag.

Till en av Sveriges mest exklusiva gäddfisketävlingar.

Pike Masters.

I Dalarna.

Där endast mycket få utvalda får delta.

I år har vi till och med prospekts.

Och någon hangarounds.

Gäddfiskare som tävlar i SM i gädda.

Och vi är sponsrade av sportfiskebutiker och storföretag.

Och vi har styrelse, stadgar och allt.

Och vi kör bara catch and release.

15 utvalda personer.

Och vi slutar att räkna när vi tagit 50 gäddor.

Det är bara den sammanlagda längden,
på de 5 längsta gäddor per lag som vinner.

Och pris för största gädda.

Och riktiga pokaler.

Och prisbordet är inte gratis.


Förra året tog min son största gädda.

Och var med i vinnande laget.

Snacka om stolt far!


Denna helg i livet.

Outclassar väldigt mycket.


När man kommer hem.

Så har man skrattkramp i magmusklerna.

Över alla överintellektuella samtalen i båtarna.

I Sveriges bästa gäddsjö.

I Dalarna.


Och vi har även ett pris.

För bästa sprängning!

När tallarna flyger ut över sjön.

Och Polisen i Dalarna hinner aldrig fram.

Föränn vi är spårlöst borta.

För då sitter vi och röker cubanska cigarrer,
i något hemligt hörn av sjön.

Och skryter över våra fångster.


För det är mycket gott att umgås med.

Likasinnade skärpta idioter.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2016-08-31 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP