Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föryngringsyta

Höst. Utegrillarna har körförbud i garagen.
Endast färgTV:n glöder lördagsnöjen.
En kil av ljus i vardagsrummens kryptor.

Dimma. Indirekt ljus av dimma.
Den bygger ett mörkt rum av ljus.
En punkt av ohyvlat mörker i mörker.

Strålkastare söker dem i dimman.
Vassa kilar av sökarljus ur dalen.
Flygplan bullrar ett ögonblick på deras nivå.

Ner från Hovgårds klack i flytande mörker.
En skördare arbetar på deras nya föryngringsyta.
Strålkastare i ståltråd söker deras nya.

Omkring dem flyter mörkret som svett.
De är enzymvirvlar i en främmande biotop.
Något har blivit i kväll. En kil av ljus.

Svart flöde - mörkt ljus: -Jag smög in köksvägen,
slängde kläderna i tvättmaskin´ och mig själv i badkaret...
Väntade våld och sju års olycka.




Fri vers av HG
Läst 395 gånger
Publicerad 2006-05-11 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HG
HG