Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

432.solljusstrålar...

...tränger in och sticker...HETTA!...munkänsla törstig...
huden öppnar porerna...frigörande ånga...det skimrar i ögonen
...insidan kokar...SVETT...het som tårar... rullar ner på kroppens kurvur
och regnet flödar...TYST... andlös andedräkt
man krymper under språng...och runt omkring brokig bullrig
och mycket blandad folkmassa...staden Lissabon...deras irrande ögon
är ogenomträngliga... Främlingar...ingen vind ...TÄTT ...bland alla ångande
färgade kroppar och maskiner...man svävar under rusets inflytande i värmen...
och framför ögonen en smal gata... leder bort från liv och rörelse
i skuggan av tidsepok...runt ,vart ögon når , luggslitet utslitet gammalt ...
ett bord i blålila skugga...en mager utmärglad man dukar bordet...
Ett fåtal förbipasserande ... Trevligt ..kallt vatten inne..djupt inne
släcker glödande glöd...livet återgår,och han ler och vänster sida av munnen
är nästan fri från tänder...HAN ANSTRÄNGER SIG!...hans ögon svarta
som natten strycker smeker...den smala kroppen vrider sig
och studsar i rumbadans_rörelse...tjänstvillighet på nivå för en god granne...
från tre andra bord spiller skämt som pärlor...han är din kille...
Han gör alla till lags!...hans restaurang lyser med godhet och förståelse.
Vilken driftighet ! bordet är dukat på en sekund ...förvirring ...Adrenalin!
smaken på beställd färsk stuvad röd Atlantfisk kändes konserverad
men fortfarande god men överraskningen var inte slut när en lätt hand gest
ställde en hamburgare på bordet...hänsynslöst skratt slet våra inälvor...
Portugisisk hamburgere!ris med ett stekt ägg med fem friterade potatisbitar
en bit kött bortslitet från en mager koslår...Vi kvävdes av otyglat skratt...
några besökare stirrade nyfiket på oss...och vi skrattade hjärtligt ...
ägaren kisade med sina "djävulska" ögon och fnittrade skickligt...
hans tunna kropp urladdades genom sådana upptåg...
Köttet var tvunget att stekas återigen två gånger...efter att ha testat en liten bit ...
Ketchup ville inte rinna ur från flaskan...den var tom...ny fräsch dök upp på bordet
och allt detta med en sådan innerlig spontanitet!
vi skildes verkligen nöjda med varandra.Han gav oss en känsla av barnens frihet...

allt ljusnade runt ..Vi stirrade ...vi kände oss mycket bra
och plötsligt de som ätit hamburgare började panikartat leta
efter fri entré till toaletten.MEN ... alla dessa platser
vet hur man tar betalt för det...sitta ner beställa något IGEN ...då öppnas dörren av lättnad
.........
Ändå var smaken av helhetintrycket trevligt
eftersom att ge vår tids människa öppenhjärtigt
inte simulerat skratt är nästan omöjligt ...


solid etikett framträdande pressade bort sann vindbykänsla!




Fri vers av Lollitta VIP
Läst 158 gånger
Publicerad 2016-09-03 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP