Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart leder plastätandet?


Fiskar äter mikroplast

Enligt i Forskning & Framsteg nr 8/2016 beskrivna experiment föredrar
nyfödda abborrar mikroplastkulor framför små kräftdjur som föda.

Abborrlarver från akvarier med höga halter av mikroplast hade nästan bara plast i magarna.

Liknande experiment med yngel från andra fiskarter har gett samma resultat.
Fiskar äter hellre mikroplast än djurplankton. De blir sedan uppätna eller dör inom 48 timmar.

Vart leder detta?




Övriga genrer (Essä/Recension) av boen
Läst 208 gånger
Publicerad 2016-09-04 16:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sådan är kapitalismen.
Rovdrift och skövling.
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen