Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Insiktsfullhet


Arvet

 


Om natten säger jag föga

Den vilar nöjsamt i min hand

Om dagen odlar jag meningsfullhet

bland grönskandes ro

 

När aftonen och kvällen nalkas

begrundar jag livet i dess eftertänksamhet


Jag är en skapelse av stoft och jord

En dag ska jag lämna allt bakom mig

 Inte en pryl tar jag med mig på min färd

 

Jag reser i lätthet 

Dock ska min själ vara fylld av insikt

Och min resa ska gå vidare

 

Och vill ni minnas mig för den jag är

Se då tillbaka på vad jag har gjort

I min sanning

I min äkthet

 

Se på mig när jag var

som lyckligast

Då min själ lyste av min godhet

När jag fick ge er allt av min kärlek

 

Och kanske kommer ni att förstå

och kanske kommer ni

att veta

Vad livets innebörd

betydde för mig

 

Var mina prioriteringar låg

Var mina värdefulla ideal fanns

 

I dessa rader finns allt

som är Jag

skrivna till er mina älskade barn

 

 

Musik : Sleeping at last - Saturn




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-09-12 00:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag själv vill ha med mig mina datorer. alla fulla med musik. mina tavlor och teckningar ska oxå med, liksom mina poem.
2016-09-18

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt...
En Kärlekens arvegåva till Dina barn,
där Du ber dem att söka se Ditt innersta
Kärleksfull Jag, som är Ditt sanna väsen... avskalat det yttres mörka moln o oros tyngande vingar...
Bara ren sann skinande Kärlek...
till Dem o Livet!
Vacker bild o suggestiv känslodarrande musik också!
2016-09-17

  Fem hjärtan VIP
Så stort och vackert att jag får gåshud...!
2016-09-16

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En fin dikt om insikt.
Lite av "domedagsstämning" men jag
hoppas att du fortsätter att skriva.
Kram. TBG.
2016-09-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig finstämd insikt om livets varande
2016-09-13

  Chawa VIP
Ömsint och med mjuk hand mycket vackert skrivet! Att öppet och ärligt lämna över insikten till sina barn - ett slags "facit" för hur den rena själen inuti moderskapet är och vad hon önskar ska föras vidare. Det kärleksfulla arvet för livets goda mening.
2016-09-13

    Dan Myrbeck
Vackra, fina och tänkvärda ord,
när du en dag lämnar vår jord.


2016-09-12

  Nils-Robert
En stark kärleksförklaring till dem du håller mest av.
2016-09-12

    ej medlem längre
En fantastiskt text som berör alla sinnen att få läsa.
2016-09-12

  bumerang
Underbar text.
Bokmärker
2016-09-12

  Zandor
Känns som om du kommit en bit vad gäller " livets mening"...
2016-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP