Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar i nattens gråt

Du verkar lite nere
som om något hänt
brustit där i själen
djupt där inuti
jag vet att du tänkt
och drömt sista tiden
det måste vara större
ett riktigt haveri

Du verkar avslagen
min allra käraste vän
kanske något du anat
känslor som dröjt kvar
en viskning av obehag
oroligheter i sömnen
något du våndas för
som söker sina svar

Du är så tyst älskling
säg mig vad du känner
vad det är som står på
din blick i mörkret skär
en kniv där i mörkret
rispar mänsklig hud
säg mig vad du känner
tala om dina besvär

Du är så borta älskling
vad är det som står på
jag känner din förtvivlan
droppar i nattens gråt
skuggorna som våndas
på en enslig balkong
ropen i tomma intet
att någon viskar förlåt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 942 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-09-18 20:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket berörande dikt, men jag tycker om att det verkar som om någon bryr sig och frågar vad som står på...det är så fint...
2016-09-21

  H.C.B
jag grät när jag läste denna.
2016-09-21

    ej medlem längre
Berörande text. Det förflutna gör sig påmint!
2016-09-20

  Kjell Åhsberg
Vånda och förtvivlan i en stark text.
2016-09-20

  Anya VIP
Sorg och smärta mellan orden.
2016-09-20

  Stanley Rydell
Starkt inkännande om oåtkomlig smärta och empati som trots allt inte når helt fram. Fint slut de två sista raderna!
2016-09-20

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt om när själen
och allting runt omkring
brister
2016-09-19

  Maj-Lis VIP
Berörande
2016-09-19

  Eva Helene VIP
Att inte nå fram när något känns "fel". Väl beskriven känsla.
2016-09-19

    Dan Myrbeck
Sorgset fin..
2016-09-19

  H.C.B
"droppar av ja och nej i ett hav av kanske"
2016-09-19

  H.C.B
Jättebra början, trodde först att dikten handlade om mig. =) men så var det inte =(
2016-09-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Droppen dripp och
droppen drapp många
önskar att de dessa
slapp! Men de kan ju
rulla på, mer ont det
i en gör när man andras
smärta hör, som denna
dikt det en berör!
2016-09-19

    ej medlem längre
Djupt berörande känner orden inom mig!
:)
2016-09-19

    ej medlem längre
Du skriver så det känns ända in i hjärtat.
2016-09-19

  Fem hjärtan VIP
En dikt som berör mig på djupet!
2016-09-19

  M.Eta
Berörande text!
2016-09-19

    ej medlem längre
Sorgsen text om något som är svårt!
2016-09-19

  Magica VIP
Stark text, vemod som berör!
2016-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som går rakt in i själ och hjärta!
2016-09-18

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2016-09-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO