Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt.

 

 

Vemod är min bästa vän. Mörk, djup och stark vänskap. Det händer att jag vaknar bredvid min vän, att jag somnar bredvid och att mina drömmar besannas. 

Siluetter förföljer mig ständigt. Ord bedövar mig. Hjärtan sprängs och målar omgivningen röd. 

Du min man. Du brukar brottas med min vän. Du skriker, men framför allt gråter du. Du vill vara den som somnar bredvid mig. 

Jag älskar er båda, men jag väljer vemod. Den vännen har funnits med sen min barndom. Jag kan inte välja bort en del av mig själv, förlåt...




Fri vers av genni VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-09-16 07:25



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Svårt att välja bort
en sorgsen trogen vän
som alltid funnits där
jämte Kärleken
Det går att älska båda
men om Jordisk Kärlek
ebbat ut
så finns alltid vemodet där
troget till Jordelivets slut
2016-09-17

  petter rost
Vemodet, ja... hur gott, givande, rikt livet än kan vara ibland – den finns där: livssorgen. Har du mött vemodet så har du – det är inget du väljer, varken till dig eller bort. Det finns där alltid, även under de "glada stunderna", en oförnekelig del av att vara. Så säg inte 'förlåt' – vem kan begära att du ska kunna välja bort en del av dig själv...
Oerhört starka ord, som en röntgenbild av det att leva.
2016-09-16

  aol
Verkligen starkt berörande skrift som borrar sej ner i mitt hjärtedjup,man måste ändå gå vidare kram vännen,
2016-09-16

  Quasimodo
Vemodigt och med stor kraft för det vi har och bär med oss genom livet!
2016-09-16

  erkki
Du beskriver en synnerligen vacker känsla! Du har inget att be om ursäkt för. Din avlidna man ville nog, medan han kunde vilja något, att du ska ha det just så här. Samt att han inte vill bli bortglömd.
2016-09-16

    KeB
Starkt! Men släpp vemodet, gör om, skriv av dej den vännen. För skriver gör du genialiskt!
2016-09-16
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP