Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden vaggar mig till ro



Dagar blir till år i min sorg
jag olyckligt bär
Jag gråter likt en flod fylld av tårar

Min kraft har tunnats ut och försvagat mig
Jag bär min sorg med svårmod
och tungsinthet

Låt mig få äga min sorg
utan förklaringar....utan ord
Den ger mig tröst och läker mina sår

Håll mig hårt och i ett fast grepp
Omfamna mig
i er kärlek

Jag behöver inga ord eller uppmaningar
Jag behöver tid

Tiden ser på mig
med ögon fyllda av tålamod

Så sakteliga den vaggar mig till vila
Så sakteliga den ger mig ro



Musik: Armand Amar & Levon Minassian
Araksi artassouken (The tears of the River)




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 552 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-09-19 19:01



Bookmark and Share


  Anya VIP
"Låt mig få äga min sorg"....starka kloka ord. Jaa det måste man få göra. Att vara ledsen pga en orsak är en annan typ av sorg än den existentiella smärta man kan känna utan någon orsak...tänker jag när jag läser.
2017-03-05

    ej medlem längre
Så vackert skaldat om sorg och helandeprocessen:
"Tiden ser på mig
med ögon fyllda av tålamod

Så sakteliga den vaggar mig till vila
Så sakteliga den ger mig ro"...
2017-02-09

    Birgersdotter VIP
Dina ord hjälper mig i min sorg
2016-10-10

  Palett
Gripande text om sorg och läkning.
2016-09-26

  Bo Himmelsbåge
Underbart vemodig musik också...
som vaggar oss, stilla, ömt...
när vi färdas i sorgens gondol...
på Livets flod...
2016-09-24

  Bo Himmelsbåge
Gripande bild av djup, stelnad sorg...

Jaa... ibland är set skönt att vila i sorgen... låta den vagga en till ro...
för att ge den tid att mogna;
till ömhet o kärlek, så att Livet
kan börja bölja o svalla igen...
2016-09-24

  Karina"Kia"
Livets sorgens väg tar sin tid och tålamod!

Bra så!
2016-09-23

    Dan Myrbeck
Ja, ibland behöver man
tid för bearbetning.
2016-09-21

  Chawa VIP
Livet är en barfotavandring, och ibland blir det svårt, vasst och taggigt längs vår väg. Vi skär oss, river oss i blod. Vissa sår är djupare än andra och varje steg ömmar infekterat. Vila och ro är den enda medicinen för svårläkta sår. Insikter och läkning kommer när människan är mogen - först då kan barfotavandringen fortsätta.
Så lyder min tolkning på denna gripande text. Armand Amar & Lévon Minassian tillhör mina favoriter!
2016-09-20

    ej medlem längre
Sorgens styrka bor i dina ord och det berör mig ända in i hjärtat.

2016-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Dessvärre förstår inte alla att sorgearbete inte har någon tidtabell!
2016-09-19

  Nils-Robert
Ja sorgearbete måste ta den tid det får ta. Kan inte hastas iväg
2016-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP