Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnesteckningar från en ö-dag


I ljusvaggan


Där i ljuset
på färjans däck
spelar solen över ivriga ansikten
morgonglädjen yr i luften
och stela ben trampar i trappor
förberedelser

Ute på ön
vandringar på mjuka dyner
pekanden och prat
igenkännanden
halvlivslånga
och mer

i matsäcksprat
livsminnen klokheter
väderjämförelser
fågelstreck
måleritimmar i livsfrid
gnolanden till ro,
gamla refränger
medans ljuset flödar

Vilotimma
på utbredda jackan
i sluttningen på ljungen
soldoft och svaga gungkänslor
medans ljuset vaggar mig till ro
innanför ögonlockens
rosenröda minnesspel
inramat av försynt fågelkvitter

Samlingstid
rundvandring efter inre kartor
utvärderingar och minnen
bildvisningar
spaningar och sammanfattningar
Godisdags vid färjeläget
stig ner och
sitt på sammetssofforna
Ta en öl med mig och se mig djupt i ögonen

Visst var det en härlig dag




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-20 21:03



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
En riktig må gott-dikt!
2016-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP