Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös förtvivlan

Ser du molnen i det blå
usch då de är äckligt grå
Önskar mig ett torrt hem
om det kommer blött regn

Snälla Gud gör himlen blå
så där som du kan helt apropå
Då ska jag inte gnälla
om du är så snäll snälla

Vara utomhus är nyttigt bra
om nu vädret är varmt och bra
När regnet kommer blir det värre
kroppens inre värk blir större

Att leva utan hem är hårt
gör livet mer än dubbelt svårt
Som svensk sjuk i Sverige
blir man idag lätt utan härbärge

Ändå är jag ingen knarkare
dricker nästan aldrig något starkare
Det som laddade statens bössa
var sjukdom och skilsmässa

Här står jag nu i helvetet och ryser
tittar upp på min svenska flagga och fryser
Önskar jag snabbt och smärtfritt kunde dö
som hemlös vore det skönt att slippa svensk snö




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-22 11:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text om myndigheternas hänsynslösa behandling av sjuka och hemlösa! Vi kan alla hamna i samma situation, och borde ha hjärta för dem som lider oförskyllt!
2016-09-22

  Öknens Ros VIP
När vintern kommer blir det bistert för den hemlöse, kanske finns inte ens härbärgen.
2016-09-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP