Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trots din sjukdom hälsade ingen på under tio år, skäms på er!


Ensam i livet, hyllad som död

 

Så många gamla "vänner"

vid din grav

berättande om dig

och ditt liv

i vackra ordalag,

så många tårar

och blommor

 

Tänk, så mycket kärlek

och omtanke (äkta?)

sparat på hög

i alla dessa år

att generöst skänka

till den som är död

 

(kan det vara samvetet som talar?)

 

...då han så ensam

och bortglömd

fick leva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-09-23 08:12



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En dikt som ger eftertanke till hur vi alla lever bland vänner, bekanta grannar och de vi kanske bara säger hej till.
2016-09-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Törhända di fick nys om ett hägrande arv.
2016-09-25

  Heikki Hellman
Sorgligt nog, stämmer…….. du talar sant!
2016-09-25

    ej medlem längre
Så är vi. Så är jag.
En träffsäker vers som prickar mitt i. Ångern man känner över att aldrig vara där i livet, ångern man tröstar sig med i ord när livet flytt.

Det dumma är också att gör det, om och om igen...varför?

Tack för en tankeställare, tack för dina ord min vän.
2016-09-24

  S.A.I. Steve Lando VIP
dessvärre ett vanligt fenomen
2016-09-23

  M:tin
Berörande och tänkvärd!!!!!!
2016-09-23

  Öknens Ros VIP
det är nog tyvärr vanligare än man tror
2016-09-23

    Sefarge VIP
Mycket bra uppmärksammad
"Samhällsföreteelse"!!
När Gud tar den döde
Kommer Fan med arvingarna
Själv har jag ingen nytta av
Sörjande vid min
begravning! Sorry. Men det
Kan jag överleva!
Att kunna ge lite godhet
Innan livet är över!
Men B.l.a Poke'mon spelandet
Tar väl en del tid o kraft

2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP