Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

identitet

identitet

vill se processernas gång bilda hoppfulla mönster
men med likgiltiga och motoriserade kroppar
ser jag dem sällan, hur ska vi kunna kämpa?

vi har blivit varandra lika, homofobiska skämt eller rasistiska kommentarer
helt enligt den fria kapitalismens fängslande doktrin
avsiktligt skadade, frånvarande och avhumaniserande

det är vackert här sägs det, torrt gräs som smeker våra ben
våra farliga tankar av synkroniserad ickekärlek
medan solens varma slöja kryssar sig fram mellan oss och annat

så slår vi hårt och hänsynslöst och utan eftertanke söderut,
mot den svage, mot kvinnan, mot fattigdom, mot utanförskap
och ingen jävel ska klaga, när vi försvarar demokratin

våra identiteter var formbara, till skänks eller högstbjudande
nu? vi är nog färdiga, funktionella. uppfostrade enligt manualen
till vår kära nationalstats förfogande

a.k




Prosa av Cynikerns dagbok
Läst 381 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-23 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cynikerns dagbok