Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför fönstret

Blåser en kall vind
och både vatten och
träd skakar på sig

Men snart kommer stunden
när trädets nästan kala
gren bara bär ett enda löv

Som när den sista tonen
i den vackraste visan
sjungs med blödande
skälvande stämband
Som i protest mot att
tvingas ta slut.

Och medan efterklangen
dör ut faller lövet så sakta
till marken för att föda
den jord som närt det.

På samma sätt föder
musik och ord tankar och
känslor i andra människor
Som ringar på vatten
färdas vågor av ljud.

Intill den ödsliga
tystnadens
yttersta gräns




Fri vers av Roger VIP
Läst 523 gånger
Publicerad 2004-09-22 16:11



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
sensuellt skrivet.
2004-09-28

  Manal
En så vacker dikt
2004-09-25

    Idun 1
kretsloppet följer de olika årstiderna har sin
tjusning och du har funnit det vackra i hösten.
2004-09-23

    Lena VIP
Inget mer att tillägga
2004-09-23

    Göte Holmlund
blev du först???
2004-09-23

    Johannes_ny

2004-09-22

  Anna H
Vad fint du har beskrivit det där med den sista tonen och det sista ordet som man aldrig vill ska ta slut. Jag tänker på Dan Anderssons Spelmannen eller vad den heter. (Vet att du gillar honom också...)
2004-09-22

  Anette Blomberg
över något vi inte förmår att göra våra tillägg till. Bara stilla acceptera. Fint!
2004-09-22

    Göte Holmlund
vacker & spännande text! Gillar det om att stämman inte vill att sången ska ta slut...även fast kanske tomaterna haglar
2004-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP