Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla krigs minsta gemensamma nämnare är de gemene soldaterna

– utan soldater inga krig dessa auktoritetsberoende hussedyrkande hundvalpar med en förmåga till reflektion och eftertanke inte större än hos en karp om än utrustade med intelligens som är minst genomsnittlig kan inga krig hållas – det är den gemene soldaten och hens längtan efter den Andres smärta och död som möjliggör krigen våldtäkterna dödandet stympandet slaktandet inälvor på marken hjärnsubstanssmet förvridna ben krossade skallar förbrända kroppar föräldralösa barn dödade barn barnkroppsmörja och själva uniformen det lika är signalen för vem som bör förvandlas till slakteriavfall eller inte – bli som oss eller försvinn bli slamsor av kött bindväv och ett tystat skri Du av en annan likhet än vår vrålar den enskilde den gemenen soldaten krigaren hjälten av rätt sort dessa förbannade försvarare av ett fosterlandsimago dessa både utbildade och läskunniga men humanistiska humanitära och i klassisk mening helidioter som använder sin intelligens för att lyda in i sin och andras lemlästning och död som gör den enskilde soldaten till historiens farligaste människa så skit då i generaler och politiker utan sina jävla fähundar till soldater är de ingenting det är soldaten den enskilde den gemene den oreflekterade den blodtörstige som möjliggör krigsherrar krigiska politiker och deras härskaranspråk anklaga de enskilda moraliska subjekten i uniform som sköter det skitiga hantverket åt sina herrar de valt som byrackan väljer sin husse och koppel.

 

 

 

Roger Karlsson




Fri vers av Roger Karlsson
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-29 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson