Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återupprättelse



Det outtalade hatet
jag bär i mitt hjärta
finns bara för dig

Det outhärdliga hatet
i stunder av rädsla
Finns endast
för dig

Det bittra hatet
i oförättelser och lögner
finns stundtals
för dig


Det smärtsamma hatet
av tårar och sorg
finns alltid hos
mig

Det säger mig att
en dag ska min

Återupprättelse
se mig

Och göra mig
fri



Musik: Sigur Ros - The Rains Of Castamera
(Game of Thrones Season 4)





Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-10-01 11:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text som tar upp det svåra med att hata en annan människa. Stark text som etsar sig fast. hoppas diktarjaget blir fri en dag.
2016-10-22

  Solstrale VIP
Ordets styrka massakrerar förväntningen öppnar upp ridån och släpper dig fri!
2016-10-12

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fina argsinta uttryck.
Hoppas det inte är nutid.
Kram TBG.
2016-10-03

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fina argsinta uttryck.
Hoppas det inte är nutid.
Kram TBG.
2016-10-03

  Fem hjärtan VIP
Mycket smärta i din fina och känslofyllda dikt!
2016-10-03

    snöö
Känner igen den smärtsamma känslan. En dikt som ärligt visar på det svåra.
2016-10-02

  Bo Himmelsbåge
En text i smärtans o hatets mörka tecken...
där korpen väser ord om hämnd
o vedergällning i ett moln av svarta pilar...
Men hatets mörka pilar stinger
lika mycket en själv som hatobjektet
när vårt sinne är förmörkat...

Därför... återupprättelse ja...
vedergällning... nej...
Må ljuset till slut övervinna mörkret
o vi får frid...

2016-10-02

  Nils-Robert
Hatet är en svart plåga som kan omsluta oss alla. Men i hatet finns bara svart, ingen glädje, ingen vinst. Men ändå så finns det där, tills vi med den goda och ljusa tanken kan förgöra den. Först då får vi återupprättelse.
2016-10-02

  Karina"Kia"
En läsning om hatets svåra balans inom sig..att hata så innerligt..så känslan blir svart!

Grymt mörk läsning och den blir gripande..

Hur mycket hat kan någon förtjäna.......
2016-10-01

  Chawa VIP
Förbittring och plåga som tär i själ och hjärta så grymt... Hoppet talar dock tack o lov... Gripande läsning.
2016-10-01

    ej medlem längre
Smärtsamma nakna ord.
2016-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör mitt inre!
Måtte mörkret skingras och ljuset komma.
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP