Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att gå från mörker till ljuset


Jag finns

 

Jag går nu; 

Genom den

tunga dörren

går jag nu

och  jag

vänder mig

inte om

 

Jag går nu;

I lätta fotsteg

går jag

nu

bort från de

kalla vindarna

bort från dig 

 

Bort från de 

sömnlösa

nätterna 

Bort från de

ångestfyllda

kvalen

 

Aldrig mer

ska vi vara

du igen 

Och jag

vet

nu 

 

att jag

finns

 

 

Musik : Sigur Ros - Untitled 1




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-10-04 13:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Insiktsfullt. Man skulle vilja sammanfatta det till "ÄNTLIGEN"!
2022-12-18

    ej medlem längre
Du har skapat en innerlig men också en tung, vemodig text. Den uttalas av två älskande som beslutat sig för att skiljas, att gå åt motsatt håll.
Denna sorg och detta vemod finns inuti mig och din text förklarar på ett indirekt sätt att allt som hänt mig inte kunde leva vidare.
2017-09-28

  dansamedvargar
Känner en hoppfull känsla gripa tag i mig..
Du skriver så starkt berörande!
2017-08-26

  Anya VIP
Tänker på någon som bryter upp ett förhållande. Effektfullt med repetitioner i texten...jag går nu... Håller med tidigare talare, det är styrka i orden.
2016-10-19

    carinamnm
Ur-stark text om att lyfta sitt eget jag till dess rättmätiga värde! Tack!
2016-10-17

  Solstrale VIP
Styrka i varje stavelse! Det är kraft i varje ord! Och ett måleri varje mening!
2016-10-12

  Fem hjärtan VIP
Så vackert diktat,...och så stort att ha styrka att bara gå från en dålig situation och istället leta upp sig själv !
2016-10-11

  Karina"Kia"
Starkt och vågat...eget stort kraftfullt beslut att bara vara ..få vara..sig själ!

Gå sin egen väg..att hitta hem i sig själv...

Styrka i denna dikt!
2016-10-09

  Zandor
Starkt...
2016-10-08

  S.A.I. Steve Lando VIP
kraftfullt väl i sin agenda inspikat suveränt med upprepningarna, godverkat.
2016-10-07

  Solstrale VIP
Älskar det här och musiken!
2016-10-06

  Bo Himmelsbåge
Mycket gripande ord om en människa
som tar ett svårt beslut att gå bort
ifrån de mörka, ångestfyllda kvalen o ett fängslande Du, för att bli ett JAG
o bli en hel människa igen:
"Jag finns...!"

Dramatisk o ödesmättad passande musik till dikten...
2016-10-05

  Chawa VIP
Diktarjaget tecknar avgörande beslut. Det är med styrka i orden hon går och blir medveten om sin egen storhet - fri och utan bojor... Befriande läsning!
2016-10-05

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fina insiktsfulla ord.
Kram TBG.
2016-10-04

  bumerang
Går -
för att komma hem -
till dig själv.
Underbar utveckling.
2016-10-04

    ej medlem längre
Underbar styrka och kraft känner jag i dina ord!
2016-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om ett uppbrott från en relation som inte var som den borde!
Förmedlar styrka, beslutsamhet och stor befrielse.
2016-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP