Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Sebastian: wherever you are


sommardag

 





vi cyklade baklänges
på cyklar av guld
längs grusvägarna
där de mäktiga gamla
ekarna vakade över
oss
när tidningsbilen
missade oss
med några
millimeter

vi såg på varandra
tvärs över vägen
kikade under solblekta
kalufser
där vi låg
under våra cyklar
i varsitt dike

bland midsommarblomster
nässlor
och tistlar

ingen av oss sa någonting
men vi var förbannat
glada att vi levde

vi fortsatte ner
mot sjön sen
gruset knastrade
under cykeldäcken
och våra ben skakade
nog en hel del
under den
fortsatta färden

nere vid stranden
hade vi snart glömt
hela incidenten
där vi låg
spanade efter
flickorna från Åsen
tjuvrökte som
borstbindare
kisade mot den
skarpa sommarsolen
och
flyttade på moln
som kom i vår väg

några kor
glodde lojt på oss
från ängen intill

vi drack våra folköl
övade på att blåsa
rökringar

vattnet skvalpade
stilla mot stranden


vi var dom friaste
ensammaste
grabbarna i världen






Peter G 20161006

 




Fri vers av Peter G VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-06 00:49



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Livet leker som ungdom och visst hände det en incident ..där med postbilen..men man förbrukar dagen med att bara vara helt Cool som tonårsgrabb..och tänk på "brudarna"
Man blir glad av att läs,en sommarsolguldkant över denna<3
2016-10-12

    carinamnm
Those were the days :)
Härlig text...så skönt att förlora sig i minnen som rymmer glädje, vemod och lite sorg också.
2016-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP