Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är glädje? Sommarsol eller vinterkylans möjlighet att kura samman?


Frost på rutan

Det sommarblekta håret
passar osedvanligt dåligt
till den mörka vinterjackan
och frosten på bilrutan.

Den fortfarande bruna tonen
på hudens synliga delar
signalerar en protest mot
termometerns fallande skala.

Sinnets upproriska glädje
talar emot allt sunt förnuft.
Kyla är sorg!
Nej. Vinter är närhet.




Fri vers (Fri form) av Dameofspade
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-14 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dameofspade
Dameofspade