Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en text från en skrivutmaning på tema Räven raskar över isen. Jag blev förtjust i det som kom fram när jag skrev.


Räven raskar

Räven raskar

Ute lyste vintersolen. Blek och svag
Jag tänkte på henne
Hon som kom och gick
Hon vars leende övertrumfade solen
Och det var på sommaren

Jag såg ut över sjön
Över isen som låg på den
Jag minns hennes kropp i sjön
Vattnet som glittrade på huden
Ögonen som glittrade ikapp

Jag satte på kaffe
Sen såg jag ut över sjön igen
Jag tänkte på hennes glädje
Den fanns nästan jämt
Lika stor som världen var den

Jag tänkte på när hon simmade
Ut i sjön. Långt. Övermod
Mina ögon glimmade
Fast av tårar
Och på isen raskade räven




Fri vers (Fri form) av Dameofspade
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-12-11 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dameofspade
Dameofspade