Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 decemberdikt. Denna tradition, som möjilgen är helt ny för mig, får vi hålla i :)


1 december

1 december

Välkommen December, välkommen i år
Den sista månaden, med snö i sitt hår
Han börjar så nätt, som ett barn helt nytt
När nyår kommer ett helt år har flytt

Gammal och grå i skägg han då granskar
brister och allt som det goda förvanskar
Trött han lutar sitt huvud och tänker
"Hur ska vi få stopp på fel och ränker?"

Den nyfödde som i December träder
med sol i hår och vinter i sitt väder
tror att alla från grunden vill väl
men mot slutet blir han en skakad själ.

"Säg mig, sol, hur kan det vara
att allt gott försvunnit? Kan du mig svara?"
Men sol i december är sval och långt bort
Hon orkar inte annat än att nicka helt kort

December står kvar helt själv med sin fråga
Kanske månen kan hjälpa med sin kalla låga?
Men månen är tyst. Bara vinden hörs susa
Gamla decembers ilska får fortsatt brusa.

Till slut ger han upp, båd bitter och trött.
Men se - bakom krönet väntar något sött
Januari är nyfödd och ska snart ta vid
Då ler december. För bättring finns tid.




Bunden vers (Annat versmått) av Dameofspade
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-01 16:54



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Väldigt fin december dikt :)
2023-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar december och januari. Mest av allt hatar jag julen.

Bättring har inget med årstiderna att göra. Den har med vår SYND att göra.
2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Dameofspade
Dameofspade