Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För oss kvinnor på internationella kvinnodagen!


Kvinna är inte ett namn

Kvinna är inte ett namn. Det är en egenskap.
Vi som smyger mjukt och försiktigt och klampar fram i kraft.
Vi som lagar maten, i smärta föder barnet och lagar mannen.
Vi som gör karriär.
Vi som går framåt tillsammans, i grupp, hållande varandras händer. Starka. Vackra. Vi som stolta rätar på ryggen och ser framtiden an med tillförsikt.
Vi som går ensamma.
Vi som var månad bereder vår kropp för den kommande generationen.
Vi, vars kroppar är yppiga, smala, svällande, raka, långa och korta.
Vi som är färgade, bleka och sköna.
Vi som simmar genom havet, floden och sjön.
Vi som badar i månens och solens strålar.

Vi är kvinnor. Det är inte ett namn. Inte alltid den styrka det är fött att vara. Det är en egenskap.




Fri vers (Fri form) av Dameofspade
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-08 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dameofspade
Dameofspade