Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill Bara vara

Jag vill Bara vara. Bara var.
Jag vill vara. Bara att vara är.
Jag är, jag existerar.
Jag är jag och ingen annan kan vara jag,
och jag kan inte vara ngn annan.
Ingen kan ändra på mig,
och jag kan inte ändra på andra.
Folk är. Jag är.
Jag vill ha ett lugn inom mig.
En samklang av liv, kärlek, hat, hopp och förtvivlan.
Jag vill vara ett med universum,
ett med jorden, ett med mig själv.
Baravara.
Vara här och nu. Leva här och nu.
Inte leva då och sen, utan nu. Bara nu.
Bara idag. Bara just nu. Leva nu.
Tro nu, på mig själv och andra.
Det finns hopp, jag är ett. Det är en början.
En början måste ju starta nånstans.
Min startade just NU.




Fri vers av Patrik G
Läst 272 gånger
Publicerad 2006-05-14 09:03



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Så här känner jag också. Bara jag kan vara jag, även om jag ibland förvirrar mig på vägen. För mig uttrycker texten längtan, mod och beslutsamhet. Väldigt fin dikt och bra uttryckt!
2006-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Patrik G
Patrik G