Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljudet av mitt hjärta

Vid en enslig landsväg står jag
blickar ut mot dom fält som står
en blomma svajar och tittar på mig
lägger ut en meningens ord i mitt öra
det susar till och jag är borta

jag liggger ner och ser upp
runt fram och tillbaka åker den
senn in en holk
ett tjut viner
en glad sång flyter fram
mina stämband drar ihop sig
så hör jag det
ett hummande från mitt inre
ljudet av min strupes harklande
det ljud som kommer ut är knorrande
det är torrt
torrt som efter en 7á whisky
jag smackar lätt för att försöka fukta mer är bara mina läppar
en öken storm viner förbi
för att sen lägga sig ner och låtas sköljas bort
av den stört flod som kommer

Luftar åter upp mina lunger för att göra ett nytt försök
Så kommer det
En så klar stämma att allt stannar upp
En stämma som får minsta grässtrå att stanna upp
För att i nästa sekund få varenda träd att falla
Den stämma som kommer ut har inget med ljud att gör
Det är bara en hälsning till Livet

Välkommen in i mitt hjärta




Övriga genrer av Patrik G
Läst 604 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-07-22 13:00



Bookmark and Share


    Erika H
Skön stämning du målar med dina ord.
Och ett härligt sätt att välkomna livet.
Njuter
erika
2006-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Patrik G
Patrik G