Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer alltid majoriteten att trampa på minoriteten?

 

Visste du att reumatism
framkallar pessimism
Visste du att värk
inte gör någon stark

Du visste väl det
varför är du då så diskret
När vi trampar på sjuka
ger Rutavdrag till de rika

Låtsas förhindra svartjobbare
till förmån för snobbar
Tvättar deras pengar rena
samtidigt som vi trampar på de klena

Är du verkligen en stolt svensk
när du ser allt hemskt
Du ser väl vad som händer med samhällsvården
när vi slutar sätta plåster på såren

Tror du verkligen cancern försvinner av svält
visste du inte att sjukdomar frodas i kalla tält
Visst fuskare finns överallt
men mest i vår samhällstopp

Det är bara att titta efter stora pluskor
så ser du vilka som fuskar
Om du inte förstår det
är du också en hänsynslös idiot

Vem är största tjuven
den som måste stjäla en tjuga till maten
Eller de som stjäl miljoner
men får leva på statliga politiska ej rättmätiga pensioner

Tvätta bort nedersta trappsteget
om du inte vill starta nya krig
Krig kommer alltid att födas i fattigdom och misär
välj att försöka leva som en medmänsklig missionär

Vi kan aldrig rädda hela världen
men borde kunna kämpa för våra svenska värden
Inte tillåta oss att vissa svenskar utanförskaps-stämpla
för då prioriterar vi bort vissa och det är inte att hjälpa

Då sätter vi grupper mot varandra
framkallar nazist-tyskar och hitler-judar
Var står du
vem är du

Behöver blinda inga ledsagare
behöver fattiga bara hårdare lagar
Behövs ingen rullstols-färdtjänst för de som inte kan gå
skriver du på tavlan “vi pratar inte om sjukdomar” låt stå




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-21 13:09



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Mats: Du har så rätt!

Mer, föder mer. Jag vill ha, det jag kan ta. Är det så sandat, att vi i oss habegäret blandat. Inget vår plånbok stör, därför ses glatt behövande dö utanför.
2016-10-30

  Mats VIP
Antagligen är det för många som har det för bra pengamässigt i Sverige idag. Vi vet ju att snålheten tilltar med rikedomen
2016-10-30

    ej medlem längre
Det är skrämmande när man läser hur sjuka och handikappade mister alla rättigheter i samhället! Så sanna ord av Martin Luther King på bilden ovan: Det är inte våra fienders ord vi skall minnas utan våra vänners TYSTNAD. Varför står vi inte vid våra lidande vänners sida när vi ser hur de kämpar ensamma och osedda?
2016-10-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP